Een houten vlonder is een echte mooie afwerking en geeft een natuurlijke uitstraling aan uw tuin.

Ook voor het monteren van vlonders zijn er diversen mogelijkheden. Daarom adviseren wij een hoogwaardig onbehandeld hardhoutsoort zowel als antislip planken als geprofileerd.  Wij maken veelal gebruik van de hardhoutsoorten Azobe en Bangkirai. Deze houtsoorten zijn duurzaam, bestand tegen schimmels & insecten en slijtvast. Ook is het belangrijk om een stevig onderstel voor de vlonder te maken om het doorzakken en buigen te voorkomen. Daarom worden de palen die het onderstel dragen ook ruim voldoende in de grond geslagen. Tussen de antislip planken en het onderstel wordt worteldoek bevestigd om doorgroei van riet en gras etc te voorkomen.

Tevens is het ook belangrijk om uw vlonder goed te onderhouden. Na loop van tijd zal er groene alg op de planken komen, dit kunt u makkelijk verwijderen met een harde bezem en wat sop.

Wij kunnen ook vlonders aanleggen met safegrip. Hierbij worden er 2 of meerdere groeven van de vlonder gevuld met een slijtvast materiaal. Er bestaat dan geen gevaar meer dat u uitglijdt over uw vlonder. 

 

 

 

 

 

Contact opnemen

Creatie & design: Worldwebdesign | Privacy Policy